ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Бабешки хитрини за почистване на кухнята

Само си представете. Най-после сте се сдобили с кухнята на мечтите си и готвенето в нея ви изпълва с радост. Понякога даже се улавяте, как се наслаждавате на красотата на новата си кухня. И изведнъж ви се набиват на око мазнината и замърсяванията от готвенето. Какво да правим сега? С какво и как да почистим мазните петна по кухненската мебел? Как да удължим максимално живота на нашата кухня?

Бабешки хитрини за почистване на кухнята

Не се притеснявайте, отговори на подобни въпроси ще откриете и в проверените от времето препоръки на нашите баби, които винаги с лекота са се справяли с мазнините и петната в кухнята. При това никога не са им трябвали скъпи химични препарати за почистване. Подръчните материали в кухнята или килера са напълно достатъчни.

Основното снаряжение на нашите баби

С мръсотията и мазнините лесно ще се преборите и без химия. Съветите на нашите баби за почистване на кухнята най-често включват използване на лимон, оцет, олио, сода бикарбонат или бакпулвер. С тези няколко суровини успешно ще отстраните мазнината от кухненските плотове, шкафчетата и уредите, застарелият вид на повърхностите ще остане в миналото, ще премахнете котления камък и даже и неприятните миризми. Прочетете колко лесно можете да се възползвате от тези кухненски чудеса.

138509i.jpg (220 KB)

Царят и царицата сред съветите на нашите баби? Лимон и сода бикарбонат!

Царската двойка сред естествените почистващи вещества. И така може да бъде титулувана двойката лимон със сода бикарбонат. Преди всичко лимонът е отличен и универсален помощник. Можете да го използвате за премахване на мазнини или за почистване на почти всичко. Със сок от лимон можете да почистите дори и кухненски комплект с модерна матова повърхност. Сода бикарбонат ще ви свърши чудесна работа при чистенето на фаянсовите плочки и кухненските плотове.

Но едва когато са заедно тези две чудеса стават непобедими и лесно ще се справят със силно замърсената и мазна печка и други домакински уреди.

С помощта на содата бикарбонат и лимонения сок бързо ще се отървете от котления камък от смесителя или мивката в кухнята. Достатъчно е да ги нанесете на определени места и да ги оставете да действат поне пет минути. След това премахнете котления камък с кръгови движения с парцал. Не забравяйте накрая да изплакнете почистените места топла вода. При отстраняването на котлен камък от електрическата кана опитайте да добавите и няколко капки оцет. Ще видите – ще блести като нова!

130789.jpg (163 KB)

Олиото – универсалният кухненски майстор

Олиото има своето несъмнено място в кухнята. В готвенето е просто незаменимо. Знаели ли сте обаче, че можете да го използвате също за чистене в кухнята? Наистина е така. Олиото често се използва за отстраняване на засъхнали мазни петна и за почистване на цялата кухня. Прясната мазнина разтваря засъхналата стара. Също така се справя добре със загорелите остатъци от храна.

Предимствата на олиото и другите течни масла проличават най-ясно при поддръжката на дървените мебели. Те вършат перфектна работа за възстановяване на естествения блясък на избледнялото дърво. Идеални са за третиране на дървените плотове в кухнята. Импрегнирането с масло ще ви помогне заличите дребни механични дефекти.

Огромно предимство на олиото e, че не е агресивно. Неговата употреба не причинява допълнителни механични повреди. Затова е подходящо и за чистене на кухненска мебел с лъскава повърхност. По никакъв начин няма да повредите покритието и кухнята ще блести като нова. Искате да удължите живота на своята кухня от масивно дърво? Използвайте олио и няма да съжалявате!

130714.jpg (157 KB)

 

А вашата баба разказала ли ви е за някои от хитрините си? Споделете ги с нас. Съветите на нашите баби за почистване на кухнята никога не са излишни.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни