ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Как да почистим офис стола

Всяка мебел заслужава правилна грижа. Не така стоят нещата с офис стола. Важно е редовното отстраняване на праха и грубите замърсявания. Образувалите се вече засъхнали петна се почистват лесно, с препарат за миене на съдове и хладка вода, или със специален препарат за мека мебел. Никога не използвайте груби четки върху тапицерията, които ще я повредят или надраскат необратимо.

Как да почистим офис стола

Тапицерия

Отделете време да се погрижите за вашия офис стол. Редовната и правилна грижа ще удължи живота му, устойчивостта на цвета, както и функционалността му. При ежедневна употреба, тапицерията на стола се превръща в развъдник на бактерии, прах и мръсотия. Ще ви посъветваме как да почиствате офис столовете с дамаска, кожа или мрежа.

Плат

Фотьойлите от плат, почиствайте редовно от праха с прахосмукачка. За петна можете да използвате специален препарат от аптеката или обикновен препарат за миене на съдове, който може да се справи с всяко мазно петно. Почистете петното с кръгови движения навътре, за да предотвратите разпространението му. Винаги почиствайте от края към средата. Накрая подсушете мястото с хартиена кърпа.

Мрежа

Редовно почиствайте мрежата с прахосмукачка, за да отстраните праха и останалите замърсявания. След това я избършете с хладка вода и мек сапун. Препоръчваме да почиствате засъхналите и видими петна със специален продукт за тапицерия с по-силен ефект.

213996.jpg (40 KB)

Офис стол CANCEL KOMFORT PLUS в комбинация от плат и мрежа

Кожа или еко кожа

За кожените офис столове следвайте инструкциите на производителя. По принцип се препоръчва прахосмукачка, при груби замърсявания веднъж седмично. Винаги използвайте приставка с мека четка, която няма да надраска кожата. След това избършете кожата с влажна кърпа и подсушете с хартиена салфетка. Нанесете сапун или продукт за кожа и изкуствена кожа върху старите петна. Винаги подсушавайте повърхността накрая. За да изглежда кожата дълго време като нова, нанесете върху нея специална маслена емулсия.

232236.jpg (134 KB)

Детайл от офис стол GANZO  тапициран с еко кожа

Пластмаса или метал

Всяка седмица избърсвайте пластмасовите или металните части на офис стола от прах. Това гарантира дълготрайна устойчивост на цвета и столът ще изглежда като нов дълго време. Не забравяйте кръстачката с рамената и колелата.

Колела

Колелата на офис столовете често са силно натоварени и се замърсяват много бързо. Удължете живота им. Ще ви дадем лесни съвети, как синтетичните и гумените колела да изглеждат като нови.

225753.jpg (33 KB)

Офис стол MATIA

Преди почистване разглобете колелата. Поставете офис стола на пода, облегнат на гърба на облегалката. След това хванете колелото и рамото на кръста, раздърпайте ги. Ако никога не сте сваляли колела, вероятно ще е необходима повече сила. Можете да използвате масло, за да разхлаби колелото. В случай, че не освободите колелото, дори след нанасяне на маслото, почистването трябва да се извърши директно върху стола.

  1. Разглобете всички колела от стола
  2. Грубите замърсявания отстранете с четка или прахосмукачка
  3. Накиснете колелата в хладка вода с мек почистващ препарат и оставете за 15 минути
  4. Измийте колелата внимателно с гъба
  5. Изплакнете с чиста, хладка вода
  6. Подсушете
  7. Поставете обратно колелата на стола
Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни