При покупка над 240 лв имате ТРАНСПОРТ и ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО

Топ предложения за холни гарнитури от

Холната гарнитура заема централно място в холната стая. Затова и изборът на холна гарнитура е важен и трябва да бъде съобразен с различни фактори.

Топ предложения за холни гарнитури от

Експедо

Всеки ще се съгласи, че холът е мястото, където най-много време прекарваме заедно със семейство и приятели.

Холната гарнитура заема централно място в холната стая. Затова и изборът на холна гарнитура е важен и трябва да бъде съобразен с различни фактори.

Изборът на холна гарнитура не винаги е лесен предвид наличието на разнообразни възможности за избор. Холната гарнитура трябва да бъде в дизайн, който е съобразен с вашите лични предпочитания, както и тези на близките ви и да отразява вашата личност. 

В същото време той трябва да осигурява едно отлично ниво на комфорт, за да ви позволява да си починете удобно и уютно в края на деня.

b.jpg (710 KB)

Диванът за хола е една от най-важните меки мебели за дома, а също и за офиса. На пазара за мебели се срещат различни видове дивани и е хубаво да вземете някои неща под внимание, за да направите правилен избор на диван за хола. Седалките и облегалките са важни детайли от един диван. 

Облегалката на дивана трябва да осигурява отлична опора на гръбнака при седнало положение, а седалката да е достатъчно дълбока, за да предлоги необходимо ниво на удобство.

Конструкцията на дивана трябва да е изработена от здраво дърво и ламинат. Тапицерията трябва да е от висококачествени платове и кожа, които са здраво и прецизно зашити, а възглавниците- от качествена полиуретанова пяна.

c.jpg (310 KB)

Видове холна гарнитура

Дивани с място за съхранение

Ако търсите диван за своя хол или всекидневна с малки размери, то диваните с място за съхранение са отлична опция за вас.Те се отличават с редица предимства пред другите мебели за хол.

Този вид дивани съчетават едновременно няколко качества:

  • стилен дизайн
  • удобство
  • функционалност

Диваните с място за съхранение могат да се съчетават с различни видове мебели в дадено помещение. Има няколко фактора, които ако следвате, може да се улесните в избора си на подходящи мебели за вашия хол и да вземете правилно решение.

Диваните с място за съхранение освен практичност предлагат и атрактивен дизайн. Той ги прави един наистина стилен избор за всеки хол, всекидневна или офис. Ако търсите качество, удобство и стил на достъпна цена, диваните с място за съхранение са отличен вариант.

d.jpg (137 KB)

При избор на диван с място за съхранение е важно да изберете такъв модел, който се съчетава добре с останалата част на интериора на хола по цвят и дизайн.

С избора на диван с място за съхранение си гарантирате разумно оползотворяване на мястото в хола. Благодарение на отделенията за съхранение, които предлагат този вид дивани, вие ще имате една винаги подредена стая.

Отделенията им за съхранение са скрити от погледа и ви помагат удобно и практично да съхранявате различни вещи на едно място като например одеяла, дрехи, детски играчки.

Те предлагат достатъчно свободно пространство за съхранението на зимни и летни дрехи. Тази опция прави диваните с място за съхранение идеална опция за тези от вас, които нямат достатъчно място за гардероби в хола.

Диваните с място за съхранение определено ви спестява време в подреждането на хола или всекидневната. С подобен тип диван няма нужда вече да се тревожите, че стаята ви е разхвърляна, а очаквате гости скоро.

e.jpg (205 KB)

Отделенията за съхранение на този вид диван се отварят лесно и бързо и ви помагат да подредите хола за броени минути. Можете лесно с едно движение да прибирате или изваждате необходимите ви вещи от зоните на съхранение на дивана.

Диваните с място за съхранение са отлична опция за случаите, когато ви дойдат неканени гости. Подобен тип диван може за секунди да се превърне в удобно легло, ако разполага с функция за разтягане.

Разтегателна холна гарнитура

Разтегателните холни гарнитури са отличен избор за малки по размери жилищни пространства. Характеризират се с високо ниво на комфорт, практичен дизайн и мултифункционалност.

Подходящи са за постигане на максимална оптимизация на свободното пространство в помещението. Разтегателните холни гарнитури предлагат голям брой места за сядане и разполагат с допълнително място за сън.

f.jpg (155 KB)

Разтегателните холни гарнитури биват няколко разновидности:

Класически стил 

Oборудвани са с матрак, който е поставен върху метална рамка и е разположен вътре в дивана.

П-образна форма

g.jpg (269 KB)

Удължени ляв и десен ъгъл

U-образен диван

U-образният диван е подходящ за по-големи по размери холове и всекидневни. Той е един от най-популярните и модерни модели дивани. Характеризира се с елегантен дизайн, който се съчетава с различните видове холов интериор като внася комфорт и уют.

h.jpg (616 KB)

U-образната форма на този диван го прави универсален, тъй като може да се разположи в различни места в помещението според вашите предпочитания. Без значение от това къде ще решите да го разположите, U-образният диван винаги ще придаде на помещението стилен вид.

U-образните дивани имат от 3 до 5 места в централната си част, като близо до тях стоят обърнати навън рамене, които предлагат допълнителни места за сядане.

 Благодарение на капацитета си от места, U- образният диван ви предоставя възможността да прекарвате свободното си време комфортно със семейство и приятели.

Този тип диван се съчетава отлично с масичка за кафе, тъй като извитата му форма обгражда масичката за кафе и предоставя удобство на седящите на дивана.

Оборудван е с разтегателен механизъм, който трансформира дивана в удобно двойно легло. По този начин можете да сте спокойни, че ако ви дойдат неочаквани гости, ще имате къде да ги настаните.

U-образните дивани също така предоставят достатъчно място за съхранение на багаж. Те предлагат специални лесно достъпни отделения, които се отварят лесно и в тях можете да съхранявате различни видове спално бельо, дрехи, детски дрехи, които винаги ще са ви под ръка. Имат и удобни възглавници от висококачествена пяна.

i.jpg (172 KB)

L-образен диван

L-образните дивани са подходящи както за малки, така и просторни холове и всекидневни. Те предлагат максимален комфорт и пространство.

Дизайнът им се характеризира със стилна небрежност, тъй като L-образните дивани са едновременно елегантни, но и в същото време са практични и могат да се комбинират с различни интериори.

L-образните дивани предлагат оптимално използване на пространството. Те разполагат с допълнително рамо (ъгъл), което може да се ползва като място за сядане или легло, а също и предлагат допълнително място за съхранение.

Диваните от този тип имат и разтегателен механизъм, благодарение на който могат да се превръщат в удобни и широки легла.

 

Съвети как да изберем холна гарнитура

j.jpg (226 KB)

Качество

Когато става въпрос за холна гарнитура качеството винаги е от значение. Изберете холна гарнитура от висок клас.

Тип дамаска

Важно е холната гарнитура, която ще изберете, да бъде изработена от висококачествени материали и с конструкции от здрава дървесина.

Дизайн

Правилният избор на холна гарнитура трябва да е диктуван и от личните ви предпочитания за функционалност и стил. Модните тенденции при мебелите за дома са фокусирани главно върху отворените пространства, където централно място заемат диванът и холната гарнитура.

За малки холови помещения са подходящи холни гарнитури с лява или дясна ориентация и ъглови разтегателни дивани.

Комплектите холни гарнитури, които се състоят от няколко части, пък са подходящи за помещения с по-големи размери. Те се състоят най-често от фотьойл, диван, табуретка.

Интересна опция за хол са диваните с U-образна форма, които имат нестандартен дизайн. Те разполагат с голям брой места за сядане и пространство за съхранение на вещи, които ще ви предложат комфорт и практичност в ежедневието.

k.jpg (289 KB)

По отношение на дизайна на холовата гарнитура, съществуват различни стилове, от които да избирате.

Налично пространство

Изборът ви на холна гарнитура трябва да е съобразен с колко свободно пространство за мебели разполагате. Важно е да имате подходящо по размери място в помещението, където да разположите избрания модел холна гарнитура.

За тази цел е необходимо предварително измерване на жилището и създаването на план за разположението на мебелите в хола по отделни зони.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни