Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Пролетна промяна: 7 стъпки за освежаване на интериора и подновяване на дома

Eliška Kašperanová
21.3.2024

Пролетта най-накрая дойде! След дългата и студена зима природата се събужда, а с нея и желанието за промяна и подновяване. С малко усилия и креативност, можете лесно да преобразите интериора си, създавайки уютно и приятно пространство за почивка и забавление. В тази статия ще Ви предложим 7 лесни стъпки, които  ще Ви помогнат в това. Вдъхновете се от нашите съвети и направете пролетното преобразяване на Вашия дом.

Пролетна промяна: 7 стъпки за освежаване на интериора и подновяване на дома

1. Почистете и се отървете от безпорядъка

Първата стъпка към пролетната промяна е основното почистване. Почистете с прахосмукачка, измийте, избършете праха и се отървете от всички боклуци, натрупани през зимата. Разчистете зимните декорации и дрехи и направете място на пролетната свежест.

2. Пуснете светлината в интериора

Отворете прозорците и щорите и пуснете дневната светлина. По възможност сменете тежките зимни завеси с по-леки и ефирни. Светлите цветове и количеството светлина ще увеличат визуално пространството и ще му придадат усещане за простор.

sunlight.jpg (138 KB)

3. Внесете в интериора цветове

Пролетта е идеалното време да съживите интериора с цветове. Изберете свежи пастелни тонове като зелено, синьо, жълто или лилаво. Можете да боядисате цялата стая или само едната стена, да използвате цветни аксесоари като възглавници, одеяла, картини или цветя.

4. Сменете декорациите

Сменете зимните декорации с пролетни. Използвайте цветя, клонки с пъпки, ракита или керамика. Направете пролетен венец на вратата или като декорация на масата. Вместо тежките шалтета и одеяла, изберете леките и ефирни  като памук или лен.

flowers in a vase.jpg (100 KB)

5. Създайте уютно кътче

Създайте във Вашия хол или спалня уютно кътче, където да се отпуснете и да се насладите на пролетната атмосфера. Вземете си удобно кресло, леко одеяло, възглавници на пролетна тема и си набавете необходимата енергия.

6. Засадете билки и цветя

Цветята и билките ще добавят към интериора свежест и жива атмосфера. Можете да ги засадите в саксии на перваза, в сандъчета на балкона или в градината. За интериорна декорация изберете набъбнали клонки например от върба, които ще освежат интериора ви с отличителния си жълт цвят. Друго подходящо цвете за масата е зюмбюлът, който ще  ухае прекрасно във Вашия дом.

gardening.jpg (166 KB)

7. Възползвайте се от силата на ароматите

Ароматът върши чудеса и създава приятна атмосфера. Използвайте аромалампа с пролетни етерични масла като лавандула, бергамот, портокал или лимон. Можете да опитате и с дифузер, който не само ще ароматизира стаята, но и ще премахне вирусите.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни